Ontharing ice diode laser

Totale ontharing met de ICE Diode Laser

IMG_20201001_231003_682
IMG_20201001_231003_685
IMG_20201001_231003_686
IMG_20201001_231003_684
received_265350375751746
received_279157237678764
received_759158811907089

HET PRINCIPE VAN DE PERMANENTE ONTHARING
Het haarzakje en de bijbehorende melanine met chromofoor absorbeert licht. De laser zendt lichtstralen door de opperhuid heen en worden door de melanine in het haarzakje, dat zich zo’n 2 tot 4 millimeter onder de huid bevindt, geabsorbeerd.

Melanine is het pigment in het haarzakje dat zorgt voor de haarkleur. Wanneer dit het licht absorbeert, ontstaat hitte. Deze hitte beschadigt het haarzakje (een mini-orgaan dat uit meerdere onderdelen bestaat) vanaf de eerste ontharingssessie. Na 4 tot 8 opeenvolgende ontharingssessies zijn de meeste haarzakjes in de huid volledig verdwenen.


PERMANENTE ONTHARING MET LASER
De laser verhit de zakjes en vernietigt deze door thermo-coagulatie. De melanine in het zakje absorbeert het laserlicht. Dit verloopt door het verhogen van de temperatuur van het zakje maar voorkomt beschadiging van de huid. Dit proces wordt ook wel “selectieve foto-thermolyse” genoemd. De laser gebruikt drie golflengtes 755 - 808 - 1064nm.


VOOR- EN NADELEN VAN PERMANENTE ONTHARING
Experts zijn het niet eens over de rol en het nut van beharing. Het enige bekende nadeel van ontharing geldt voor de schaamstreek; sommige personen betreuren na enige jaren immers de permanente ontharing in deze zone. De voordelen zijn talrijk: tijdwinst bij het regelmatig epileren, minder stress en pijn die met epileren met hars gepaard gaan en natuurlijk het esthetische aspect van een glad lichaam. In tegenstelling tot elektrisch ontharen of met hars, komen bij permanente ontharing geen ingegroeide haren voor. Wanneer haren onder de huid zijwaarts groeien, kunnen deze immers tot ontsteking van het weefsel leiden en pijn veroorzaken.


VOORDELEN VAN ONTHARING MET LASER
Volgens meerdere studies effectiever dan IPL-behandelingen.
Effectief op blond haar.
Alle huidtypes kunnen behandeld worden, zelfs donkere en zwarte huid.
Vrijwel pijnloze techniek in vergelijking met IPL (ideaal voor de ontharing van de bikinilijn)
Veilige techniek zonder noemenswaardige bijwerkingen.


NADELEN VAN ONTHARING MET LASER
Vraagt om een goede opleiding.
Duurdere technologie dan die van IPL (kostbare apparatuur).


DOELTREFFENDHEID VAN PERMANENTE ONTHARING MET LASER
Na 2 sessies kunt u van 40% minder beharing uitgaan.

Na 3 sessies kunt u van 58,4%, 67,6% tot 75% minder beharing uitgaan.

Na 4 sessies kunt u van 87% minder beharing uitgaan.

Na 6 sessies is ontharing met laser optimaal doeltreffend op dik gekleurd haar, waarmee tussen de 69 en 90% beharing permanent kan worden verwijderd.

Op een zwarte en donker getinte huid zijn er voor resultaat meer sessies nodig omdat de apparatuur voor deze types op minder vermogen moet functioneren. In deze gevallen is er na 6 sessies 52,87% (bovenlip) en 73,81% (kin)

De doeltreffendheid van permanente ontharing hangt ook van de volgende factoren af:

De lichaamszone en het huidtype: de oksels zijn in het algemeen makkelijker te behandelen dan de bovenlip.

De klant: vrouwen hebben in het algemeen minder behandelingen nodig dan mannen.

Het huidtype: zwarte haren zijn makkelijker te behandelen dan blond haar.

De haardichtheid: schaarse haargroei is makkelijker te behandelen dan dichte beharing.


TEVREDENHEID OVER PERMANENTE LASER ONTHARING
De tevredenheid over de behandelingen is erg hoog en veel klanten zijn opgetogen over het feit dat zij zich niet langer zorgen hoeven te maken over terugkerende haargroei. Velen beschrijven de resultaten als een bevrijdend effect, dat meer tijd en minder kosten betekent. En daarbij komt natuurlijk nog het esthetische aspect voor hen en hun partners!


HOEVEEL SESSIES ZIJN NODIG VOOR EEN VOLLEDIGE ONTHARING?
Voor de bikinilijn, de armen, benen en rug zijn, afhankelijk van de persoon, 4 tot 8 sessies nodig.
Voor de oksels is dat wat minder: 3 tot 6 sessies.

Het aantal sessies varieert per huidtype, haarsoort en haargroei van ieder individu. Personen met weinig haargroei en/of dikkere haren zullen minder sessies nodig hebben dan mensen die veel haargroei of een dunne beharing hebben.

Donkere of zwarte huidtypes hebben in de regel meer sessies nodig.

Tussen de sessies kan men epileren of scheren (zelfs direct na de behandeling) maar, voor een beter resultaat wacht men best tot de volgende behandeling.

Omdat het eindresultaat definitief is, kunt u onderbrekingen van 1 maand maanden inlassen.


WAT IS DE AANBEVOLEN ONDERBREKING TUSSEN DE SESSIES VOOR PERMANENTE LASER ONTHARING?

Houd rekening met de volgende onderbrekingen tussen twee opeenvolgende sessies :

4 tot 5 weken voor het gezicht, de bikinilijn en de oksels.

4 tot 5 weken voor de benen, armen, rug, romp. Ook al worden behandelingen overgeslagen, zijn ze zelfs na langere tijd nog steeds even doeltreffend.


HOE VERLOOPT EEN PERMANENTE LASER ONTHARINGS BEHANDELING ?

VOORZORGEN VÓÓR DE BEHANDELING
Voor een doeltreffende en veilige behandeling mag u zich tijdens de 4 weken die aan de laserbehandeling voorafgaan niet aan zonlicht blootstellen. Bescherm de te behandelen zone met de hoogste beschermingsfactor.


Voorbereiding thuis vóór de behandeling:
De huid moet vooraf gezuiverd worden met water en een zachte zeep. Er mogen geen restanten achterblijven van bodylotion, make-up of deodorant.
Het haar moet 1 dag of dezelfde dag vóór de sessie worden afgeschoren. Scheer de kleine haartjes liever niet af.
Scheer gezichtshaar (voor dames) niet, maar knip dit liever met de schaar af.

Tijdens de behandeling:
Na de uitgebreide anamnese gaan we u voorbereiden op de behandeling door de zone te reinigen, moedervlekjes af te dekken met speciale tape, het aftekenen van de zone en het aanbrengen van de Laser gel en de speciale Laser bril ter bescherming van uw ogen. U ligt ontspannen in de luxe verwarmde behandelstoel.


Voorzorgen na de sessies:
In de week na de behandeling kan er sprake zijn van een soort ‘hergroei’, maar deze moet gezien worden als een natuurlijk proces van het haar dat het haarzakje definitief heeft verlaten.

Tussen de behandelingen is het heel belangrijk om geen haren met een epileertang, hars of elektrolyse te verwijderen om het proces niet te verstoren. Indien gewenst kunt u zich scheren of een ontharingscrème gebruiken.

De niet behandelde beharing kan tijdens de volgende worden weggenomen.

10 tot 20% van de haren zullen in de dagen na de behandeling, maar ook al tijdens de sessie, verdwijnen.


MAG IK NA DE LASERBEHANDELING ZONNEN?
Omdat de behandeling op zich al irritatie veroorzaakt, dient men de huid te beschermen met de hoogste beschermingsfactor en blootstelling aan zonlicht te vermijden (tenminste 5 dagen) om onnatuurlijke pigmentatie te voorkomen.

Zonvakanties binnen de twee weken na een sessie worden streng afgeraden.


KUNNEN MOEDERVLEKKEN PERMANENT ONTHAARD WORDEN?
NEE, ABSOLUUT NIET


IS PERMANENTE ONTHARING OOK GESCHIKT VOOR FIJNE HAARGROEI, DONSHAAR EN BLOND HAAR?

De behandeling met laser is niet matig doeltreffend voor blond en donshaar omdat dat vaak lichter is dan de huidskleur. Toch is ontharing met laser op blond haar doeltreffend omdat dit melanine bevat. Hoe lichter de huidskleur en hoe donkerder en dikker de haren, hoe beter het resultaat. Maar, hoe meer haar op een groot oppervlak, hoe langer de behandeling zal duren. In ieder geval blijven blonde en roodkleurige haren moeilijker te behandelen. Voor de behandeling onderzoeken we met gebruik van de Macro Camera of er donker pigment in het haarzakje aanwezig is. Hiermee kunnen we garanderen dat deze haren doeltreffend behandeld kunnen worden.


WAT ZIJN DE GEVAREN EN RISICO’S BIJ LASER ONTHARING?
Het niet opvolgen van de adviezen met betrekking tot het zonnen, kan leiden tot een tijdelijke over pigmentatie van de huid die wel 3 maanden kan aanhouden.


WAT ZIJN DE BIJWERKINGEN VAN LASER ONTHARING?
In de zones met dichte haargroei gaat roodheid gepaard met een branderig gevoel zoals na een zonnesteek. Deze bijwerking duurt hooguit twee dagen.
Allergische nevenwerkingen komen weinig voor, maar bij allergie voor licht kunnen rode vlekjes voorkomen.
In geval van jeuk of tintelingen na de behandeling kan er een ontstekingsremmende crème (type Trihistalex) worden gebruikt. Zonneallergie vormt desalniettemin geen bezwaar voor de behandeling.


WANNEER MOET IK ME VÓÓR DE PERMANENTE ONTHARING SCHEREN ?
Het is belangrijk om de betrokken zone te scheren omdat de haren tijdens de behandeling erg heet worden. Als de haren dan de huid raken, zou dit een onaangenaam gevoel kunnen veroorzaken. Ook al vergat u dit, is scheren net vóór de behandeling nog steeds mogelijk. Haren op het gezicht kan u beter wegknippen dan scheren. Het is het beste om zich vier dagen voor de permanente ontharingssessie te scheren.


HOE LANG DUURT EEN PERMANENTE ONTHARINGSSESSIE ?
Alles hangt af van het te behandelen oppervlak. Voor de rug of beide benen moet ongeveer een uur worden vrijgehouden. Voor de armen, het gezicht of de bikinilijn moet een half uur worden gerekend.


VEROORZAAKT EEN PERMANENTE LASER ONTHARINGS BEHANDELING PIJN?
Nee in tegenstelling tot IPL licht verhit de huid en kan lichte pijn veroorzaken (vooral bij de bikinilijn). Een laserapparaat verhit de huid veel minder (tijdens de behandeling bijna niet te merken). Bovendien werkt de ICE Diode Laser met een geïntegreerde koeling in het handstuk waardoor de behandeling pijnloos uitgevoerd kan worden.


WAT ZIJN DE CONTRA-INDICATIES VOOR LASER ONTHARING?
Het gebruik van zelfbruiners zoals Oenobiol 2 weken voor aanvang van de sessie.
Het gebruik van essentiële oliën een week voor aanvang van de sessie.
Het gebruik van ontkleuringscrèmes 2 weken voor aanvang van de sessie.
Elektrische ontharing of met hars op de te behandelen oppervlakte 4 weken voor aanvang van de sessie.
Blootstelling aan de zon twee weken vóór of 5 dagen na de behandeling voor permanente ontharing.
Zwangerschap of actief zwanger willen worden.
Huidziekten zoals vitiligo (depigmentatie van de huid), psoriasis, huidkanker, eczeem of dermatitis.
Het gebruik van Roaccutane of vitamine A-producten zoals isotretinoïne.
Onder behandeling met fotosensibiliserende medicijnen (kunnen brandwonden en bijwerkingen veroorzaken).


LASER ONTHARING: TE VERMIJDEN EN VERBODEN ZONES?
Alle delen van het lichaam zijn toegestaan behalve deze twee zones :
Direct op de genitaliën bij zowel mannen als vrouwen: er zijn nog geen studies bekend die voldoende veiligheid aantonen bij de behandeling hiervan.
Het wordt afgeraden om de wenkbrauwen dicht bij de ogen te behandelen en getatoeëerde zones.


KAN LASER ONTHARING UITGEVOERD WORDEN OP VROUWEN MET HORMONALE PROBLEMEN?
Permanente ontharingssessies kunnen mogelijk niet doeltreffend zijn na 6 maanden als hormonale aandoeningen (PCOS) worden vastgesteld, hirsutisme of als de haargroei verstoord is. Het wordt dus aanbevolen om deze problemen te verhelpen alvorens verder te gaan met de ontharingssessies.


Wilt u ook van ongewenste haargroei af? Maak dan nu een afspraak voor een intakegesprek + eerste behandeling via info@deliciae.nl


Prijzen van de Ontharing KLIK HIER


Een andere website van Deliciae is Definitieve-onthahring