Buikmassage

Chi Nei Tsang BuikmassageChi Nei Tsang Buikmassage


Chinese Buikmassage, Qi ( spreek uit Chi ) de levensenergie die o.a. door het lichaam stroomt via het zenuwstelsel, de bloedvaten en het lymfestelsel en die in de buik haar kruispunt vindt.


Het punt waar alles samenkomt. Dag na dag vindt er opbouw plaats van spanning, emoties, stress. Hierdoor onstaan knopen en overige obstakels die het stromen van de levensenergie bemoeilijken of soms zelfs stagneren. 


Wat tot gevolg bijvoorbeeld depressie, slechte huidkwaliteit, stemmingswisselingen, obstipatie, opbouw van toxinen en krampen kan hebben om er slechts enkele te noemen.


Het stromen van de Qi, het opheffen van de stagnatie en daarmee het toxine vrij maken van het lichaam, staat centraal in deze massage. 


Het leven begint vanuit de navel


De taoïsten zeggen dat het leven begint vanuit de navel (Po Ang). Het is het centrum van ons hele zijn. In onze cursus chi nei tsang leer je om via de navel de organen te masseren om zowel fysieke als emotionele disbalans aan te pakken. Het gaat om een ontspannende en tegelijkertijd diepe orgaanmassage, die de buik zacht en soepel maakt met als doel om blokkades in de vitale levenskracht Chi op te heffen. Het mooie aan deze behandeling is dat het eenvoudig toe te passen is. Daarom is deze taoïstische buikmassage gemakkelijk te integreren binnen andere vormen van lichaamswerk.


Onze buik is een belangrijk centrum in ons lichaam.


We verwerken er ons voedsel en er vinden allerlei belangrijke processen plaats. Maar de buik speelt ook een belangrijke rol op emotioneel gebied: ook emoties, energiestromen en gedachten of indrukken worden er verwerkt en opgeslagen. De darmen produceren de neurotransmitters dopamine en serotonine, die van invloed zijn op onze innerlijke rust.


Wanneer de darmwerking niet optimaal is, raken ook onze emoties uit balans en vice versa. Stress en emoties hebben eveneens weerslag op je buik: er ontstaan blokkades die voelbaar zijn als knopen of harde, pijnlijke gebieden.


Blokkades opheffen door buikmassage


Door de buik, en daarmee de verschillende organen, te masseren, verdwijnen de knopen en worden blokkades opgeheven. Buikmassage is dus een heel goede behandeling voor zeer uiteenlopende klachten, zoals pijn in de rug, benen of bekken, klachten tijdens de zwangerschap, rusteloze benen, slaapproblemen, stress, spanning en natuurlijk buikklachten. De massage werkt ontspannend, drijft afvalstoffen af en verhoogt het zuurstofgehalte.


Er zijn enkele contra indicaties,


Deze massage wordt niet gegeven indien er sprake is van: menstruatie op het moment van de massage, zwangerschap, aanwezigheid van cystes en vleesbomen. Deze massage is ook niet geschikt indien er sprake is van een psychose, schizofenie, bipolaire stoornis of borderline.

In overleg met de behandelend arts indien er sprake is (geweest) van:

-kanker

-ms

-aids

-darm operatie

DE BESTE KWALITEIT

Ontdek onze unieke formule


Dag in dag uit alles geven wat erin zit, iedereen heeft een eigen motivatie om maar te blijven rennen en springen. Voor de een is het zijn baan of zijn onderneming en voor de ander zijn het de kinderen of de zorg voor anderen. Door de hectiek en drukte merken we niet eens hoe stressvol onze dagen eigenlijk zijn.


Wij van Deliciae willen u volledig loskoppelen van deze zorgen, al is het maar voor een paar uurtjes of een dag. Ontspannen is niet het doel, maar het middel. Ons doel is u een ervaring bezorgen waardoor u de dagelijkse hectiek volledig los kunt laten.


Ultieme ontspanning verzorgen waardoor de tijd even stil staat.

Een Chi Nei Tsang (buikmassage)


duurt 30 tot 45 minuten en kost €40.