Cryopen

Cryopen

cryopen_skin-perfection
d27e2f84234e59a15474c6be7c0bac99
N2O-Liquid-Nitrogen-Cooling-Pen-for-pigment


CryoPen

Cryopen | Cryogeen – Doeltreffend behandelen van voet & hand wratten doormiddel van cryotherapie (bevriezen). De CryoPen is een cryochirurgisch instrument. Geschikt voor diverse goedaardige huidafwijkingen, waaronder wratjes, fibromen(steelwratjes), goedaardige moedervlekken en pigmentvlekken kunnen door middel van cryotherapie met de CryoPen, op een precieze en vrijwel pijnloze manier behandeld worden. Ontworpen voor: Podologen, (medische) pedicures, dermatologen, huisartsen, gezinsartsen, esthetische klinieken, gynaecologen, urologen, kinderartsen.


Huidletsel snel en pijnvrij behandeld

Bij de behandeling van huidletsel bij uw patiënten is het zaak dat u snel en doeltreffend te werk kunt gaan. Vooral bij kinderen is het bovendien prettig als de behandeling zo pijnvrij als mogelijk is. Uw instrument moet bij het geven van cryotherapie uitsluitend het ongewenste weefsel bevriezen en zeer lokaal weefselbeschadiging tot stand brengen. Dat kan alleen als u zeer gericht en nauwkeurig kunt werken.


Gerichte behandeling met de Cryopen:

De Cryopen is een gebruiksvriendelijk cryotherapeutisch instrument voor het behandelen van huidletsels. De behandeling is klaar binnen enkele seconden. De patiënt merkt er nauwelijks iets van, wat een groot voordeel is bij kinderen. De CryoPen is geschikt voor het nauwkeurig, snel en doeltreffend verwijderen van onder andere wratten, aktinische en seborrhoische keratosen, condylomen, molluscum contagiosum, steelwratjes, pigmentvlekken en ouderdomsvlekken. De direct inzetbare vrieskracht is heel precies, tot op de millimeter nauwkeurig, in te zetten. De CryoPen heeft een messcherpe straal van vloeibaar N2O gas bij –89°C. Dat zorgt ervoor dat alleen het letsel wordt behandeld, niet de gezonde huid eromheen.


Uw voordelen op een rij:

  • Zeer nauwkeurige behandeling van huidletsel, zonder aantasting van gezond weefsel
  • Behandeling in slechts 5 tot 30 seconden
  • Voldoende vrieskracht voor resultaat in 1 behandeling
  • Altijd ter beschikking; clusteren van patiënten is niet meer nodig
  • Stelt u in staat zeer uiteenlopende soorten huidletsel te behandelen


Wie komt er niet in aanmerking voor een CryoPen behandeling:
U komt niet in aanmerking voor een behandeling met de CryoPen indien er sprake is van zwangerschap, een auto-immuunziekte of suikerziekte, ontstekingen in het te behandelen gebied of huidkanker. Tevens komt u niet in aanmerking voor behandeling met de CryoPen indien u niet tegen koude kan of overmatig bent blootgesteld aan de zon.


Voor de behandeling
Het is belangrijk dat u een week voor de behandeling niet harst in het te behandelen gebied. Elektrisch epileren of laser / IPL behandelingen in het te behandelen gebied zijn ook niet toegestaan. Tevens is het belangrijk de huid zoveel mogelijk te beschermen tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht.


De behandeling
Nadat u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel zal uw huid gereinigd, gedesinfecteerd en ontvet worden. Daarna zal de behandelaar het behandelgebied doorgaans 2 keer bevriezen met de CryoPen om alle cellen goed te kunnen behandelen. Sommige cellen worden na de 1ste keer namelijk beschermd door een groeiende ijsmassa. De behandeling duurt niet langer dan enkele seconden. Na een paar seconden kunt u een stekend gevoel ervaren. Tijdens de behandeling dient u goed aan te geven wanneer u pijn voelt. Dit is tevens van belang voor de behandelaar om de dieptewerking te bepalen.


Na de behandeling
Na de behandeling met de CryoPen wordt het behandelgebied direct rood. In de dagen na de behandeling wordt het behandelgebied donkerrood tot zwart. Er kan een korst ontstaan en onderhuids wordt er nieuwe huid aangemaakt. Belangrijk is niet aan de korstjes te krabben om littekenvorming en pigmentvlekken te voorkomen. Na circa 1 tot 2 weken valt de korst er vanzelf af. Na de behandeling is de huid extra gevoelig voor de zon. Bescherm daarom tot 6 weken na de laatste behandeling de huid dagelijks met een zonnebrandcrème met minimaal SPF factor 30.


Het resultaat
Het resultaat van de CryoPen is per persoon en per indicatie verschillend. Het doel van de CryoPen behandeling is verheven huidoneffenheden zoals wratten en fibromen te verwijderen en pigmentvlekken te laten vervagen.

Gemiddeld aantal behandelingen
Na 1 behandeling zult u doorgaans al resultaat zien. Voor een optimaal resultaat moet de behandeling soms herhaald worden.


Mogelijke risico’s en complicaties
Na een CryoPen behandeling kan er roodheid, zwelling  en korstvorming ontstaan. Deze huidreacties zijn volkomen normaal en trekken vanzelf weg na circa 1 tot 2 weken. Belangrijk is niet aan de korstjes te krabben om littekenvorming en pigmentvlekken te voorkomen. Mogelijke bijwerkingen van een CryoPen behandeling zijn het ontstaan van kleine rode puntjes, lichte of donkere pigmentvlekken, gevoeligheid bij aanraken en het ontstaan van blaartjes. Indien één van deze bijwerkingen bij u optreedt, dient u altijd contact met ons op te nemen.


Nazorg Cryopen behandeling

  • Behandel de huid met uiterste voorzichtigheid en houdt de huid goed schoon.
  • Houdt de huid de eerste 24 uur droog. U mag na 24 uur gewoon douchen maar voorkom dat u te hard met een washandje over het behandelde gebied gaat. Het laten stromen van het water over het behandelde gebied is voldoende.
  • Roodheid en zwelling trekken vanzelf weg. Na enige tijd kleurt uw huid donkerrood tot zwart.
  • Laat de korstjes die ontstaan genezen, absoluut niet aan krabben om littekenvorming te voorkomen. Na circa 1 tot 2 weken valt de korst er vanzelf af.
  • Het behandelde gebied mag niet blootgesteld worden aan zonlicht / zonnebank. Indien algehele blootstelling niet te voorkomen is dient u op het behandelde gebied iedere 2 uur zonnebrandcrème met minimaal spf factor 30 aan te brengen gedurende 6 weken.Huidoneffenheden verwijderen:

Coagulatie/curretage met de cryopen

1 behandeling van 10 minuten € 30,00

2 behandelingen van 10 minuten € 55,00

3 behandelingen van 10 minuten € 75,00