Pigment weg laseren

532nm Pico Laser 


Hccdf73d31f554cdd9d18f677bb2549e74
Hd6875318c1e5432c92a5d2798ff1f438g

Pigmentvlekken weg laseren.


Pigmentvlekken

Teveel pigment in de huid kan verschillende oorzaken hebben. De grootste groep bestaat uit afwijkingen die bestaan uit een plaatselijke ophoping van natuurlijke pigmenten. Voorbeelden hiervan zijn moedervlekken, sproeten, levervlekken (lentigines) en zwangerschapsmasker (melasma). Oorzaken hiervan zijn o.a. te veel blootstelling aan zonlicht (UV), veranderingen in de hormoonhuishouding en ouderdom.  

De behandeling 

Voorafgaand aan de behandeling met de laser krijgt u een speciale bril op om uw ogen te beschermen tegen het laserlicht. Bij de behandeling van pigment in de huid wordt een laserstraal de huid ingeschoten. Deze laserstraal bestaat uit heel zuiver licht van één golflengte. De golflengte is zo gekozen dat vooral het pigment in de huid de laserenergie opneemt. Hierdoor wordt het pigment zeer sterk verhit in zeer korte tijd. Het gevolg is dat het pigmentbolletje in kleine stukjes uit elkaar spat. De kleine stukjes kunnen vervolgens door macrofagen (witte bloedcellen) worden opgenomen en via het lymfesysteem worden weggevoerd.   

Tijdens en na de behandeling

Meteen tijdens de behandeling kan er wat roodheid en lichte zwelling optreden. Het is van uiterst belang om de huid gedurende 1 week na de behandeling in te smeren met een verzachtende en voedende crème. Blootstelling aan de zon wordt afgeraden en waneer zonlicht onvermijdelijk is, zal er gebruik moeten worden gemaakt van een zonnebrandcrème (het beste is SPF 50).

Aantal behandelingen

Er bestaat geen vast aantal behandelingen, iedere persoon en huid reageert anders op de laser. Meestal voldoen 1 á 2 behandelingen om de pigmentvlekken te verwijderen. Wanneer het een groot oppervlak betreft kan ervoor gekozen worden om de behandeling in delen te verzorgen om de huid de beste mogelijkheid te bieden te herstellen. De behandelingen kunnen met een tussentijd van 4-6 weken plaatsvinden.

Pigmentbehandeling Tarieven:

Prijs Pigmentaties 1-3 stuksv.a. € 50,-

3-6 stuksv.a. € 65,-

6-10 stuksv.a. € 75,-


Melasma Gezicht€ 250,-

Voorhoofd€ 50,-

Wangen€ 50,-

Bovenlip€ 40,-

Rond mond€ 50,-

Grotere en/of meerdere gebieden in overleg

Wat zijn de oorzaken van pigmentvlekken in het gezicht?

Pigmentvlekken en moedervlekken zijn een – vaak onschuldige – ophoping van pigment in de huid. Er zijn verschillende oorzaken van pigmentvlekken in het gezicht.MELASMA

Veranderingen in de hormoonspiegel kunnen een oorzaak van pigmentvlekken zijn. Zwangere vrouwen hebben er hierdoor vaak last van. Zeker wanneer ze hierbij ook veel tijd in de zon doorbrengen, ontstaat er een verhoogde kans om pigmentvlekken te krijgen. Pigmentvlekken die tijdens de zwangerschap ontstaan heten melasma, maar worden ook wel zwangerschapsmasker genoemd.

 

HYPERPIGMENTATIE

Heb je acne, een ontsteking of een wond die verkeerd geneest, dan kan het gebeuren dat je pigmentcellen overprikkeld raken en te veel melanine aanmaken, met hyperpigmentatie als gevolg.

 

OUDERDOM

In de zon ontstaan pigmentvlekken in het gezicht eerder. Als je ouder bent, heeft je huid vaak al veel zon gezien en is er een grotere kans op huidpigmentatie. Vooral je gezicht, hals, hoofdhuid en handen zijn hier vatbaar voor, omdat deze de meeste zon zien.

Ook medicijnen en ziektes kunnen pigmentvlekken in het gezicht en op het lichaam veroorzaken. Verandert een vlek van kleur of vorm, wordt hij pijnlijk of krijg je last van jeuk? Neem dan contact op met je huisarts om de pigmentvlek te laten controleren.


WAT VOOR SOORTEN PIGMENTVLEKKEN ZIJN ER?


Pigmentvlekken kunnen er bij iedereen anders uitzien. Dit is vooral afhankelijk van je huidskleur. Heb jij een donkere of zongebruinde huid, dan vallen witte vlekken in je gezicht snel op. Andersom werkt dit natuurlijk ook. Heb je een lichte huid, dan zie je bruine vlekken in je gezicht veel eerder. De meest voorkomende kleur pigmentvlek in het gezicht is misschien wel de kleur die een beetje wegheeft van koffie verkeerd.

 

MOEDERVLEKKEN

Ook moedervlekken zijn in principe pigmentvlekken. Het zijn ophopingen van pigmentcellen in de huid. Vaak zijn ze donker van kleur en ze kunnen plat zijn of als ‘verhoging’ op de huid liggen. De meeste moedervlekken zijn goedaardig. Merk je echter dat je moedervlek verandert, omdat hij groter wordt, van kleur verandert of een oneven omtrek krijgt? Laat de moedervlek dan controleren door een arts.