Kalknagels diode laser

QTS 980nm Diode Laser Nd:Yag


IMG-20210712-WA0004

Schimmelnagel behandeling

Je herkent een schimmelnagel aan een witgele, groene of bruine verkleuring aan het uiteinde van je nagel. Daarnaast wordt de nagel vaak dik, ruw en brokkelig. Omdat de schimmel zich hardnekkig vastbijt in de nagelplaat, zijn schimmelnagels lastig te behandelen. Anti-schimmelcrèmes bieden niet voldoende resultaat en intensieve medicatie heeft vaak nare bijwerkingen. Gelukkig biedt lasertherapie een effectieve manier om van schimmelnagels af te komen.


De werking

Om schimmelnagels goed te kunnen behandelen moet je in de diepte werken. Lakjes en crèmes blijven aan het oppervlak van de nagel zitten en dringen niet door de nagel heen. Dit terwijl de schimmels met name in het nagelbed zitten. Om je schimmelnagels effectief te behandelen gebruiken onze therapeuten lasertherapie en/of licht in combinatie met radiofrequentie. De energie die wordt afgegeven zet zich om in warmte in de nagelplaat, waardoor de schimmel wordt gedood. De aangedane nagel groeit uit en er komt een mooie gladde nagel voor terug. Dit proces kan wel enkele maanden duren.


De behandeling

Er zijn minimaal 4 behandelingen nodig om schimmelnagels te verwijderen. Afhankelijk van de ernst van de infectie en het aantal nagels dat is aangedaan kunnen dit er meer zijn. De behandeling kan aanvoelen als meerdere gemene prikjes of als heel warm. Gelukkig duurt de behandeling zelf meestal maar een paar minuten. Na de behandeling is het van belang om schimmelnagel gel te gebruiken.


Weetjes

Door onze ruime ervaring als therapeuten weten we dat heel veel mensen last hebben van één of meer schimmelnagels (onychomycoe), ook wel kalknagels genoemd. Uit onderzoek (van Naloc) blijkt dat ruim tweederde van alle mensen wel eens last heeft van een schimmelnagel. Sinds 2013 laseren we, met veel mooie resultaten, de aangetaste nagels om ze weer de kans te geven om gezond uit te groeien. Nu hebben we het aller laatste model aangekocht waarbij de resultaten nog beter zijn.


Wat kunt u bij een schimmelnagel / kalknagel behandeling verwachten?

De eerste keer dat u bij ons komt wordt er door één van onze pedicures een intake afgenomen waarbij u alles goed uitgelegd wordt. De nagels worden goed bekeken en er worden foto’s gemaakt. Wilt u na de intake meteen behandeld worden, dan is dat mogelijk. Wilt u er nog even over denken, dan zitten aan het intakegesprek geen kosten verbonden.

U wordt minimaal 4 en maximaal 5 keer gelaserd (bij een kleine groep cliënten laseren we een zesde keer, maar dit wordt kosteloos gedaan).

Vanaf de eerste behandeling zien we u weekelijks terug dit om er goed bovenop te zitten en de bacterie wat de schimmel is geen kans te geven tot verdere ontwikkeling. Daarna houden we de nagels graag goed in de gaten en zien we u graag na zo'n 2 a 3 maanden nog een keer terug.

Op dit moment hebben we een slagingspercentage van 90%. Er zijn schimmels die resistent zijn voor warmte en deze reageren niet op de behandeling. Een aangetast nagelbed geeft vaak een geringe verbetering na het laseren van de nagels. Wat dit voor u inhoud vertellen we bij een eerste afspraak.

Wij adviseren u tijdens de maanden dan u onder behandeling bij ons bent dagelijks een miconazolnitraat op uw nagels aan te brengen (crème) en maandelijks een miconazolnitraat poeder in uw schoenen te doen. Zo maakt u de kans op een herbesmetting kleiner. Deze producten zijn bij ons verkrijgbaar.


Voorbereiding voor een schimmelnagel-laserbehandeling

Mocht het zo zijn dat u een actieve voetschimmel heeft (op de huid van de voeten of tussen de tenen) dan is dit verstandig om eerst te behandelen met een myconazolnitraat. Dit heeft een positieve werking op het slagen van de behandeling.

Zijn uw nagels erg verdikt? Laat er voor de eerste behandeling niks aan doen. Wij zien graag hoe de nagels er in 'normale' toestand uitzien. Mocht het zo zijn dat de nagelplaat te dik is, dan laat deze door uw pedicure dun slijpen. Ga niet zelf aan de slag met een vijl, de kans dat u uw nagelbed beschadigd is groot en dit kunnen we in de meeste gevallen niet meer herstellen.


De laserbehandeling

Wat wij doen met een laserbehandeling is het geleidelijk verwarmen van de nagelplaat, nagelriem en nagelwortel tot ongeveer 45 graden Celsius. De schimmel in de nagelplaat wordt zo vernietigd. De behandeling voelt voor u als warm aan. Op het moment dat de 45 graden bereikt wordt, dan geeft u aan dat het te warm wordt en dan pauzeren we de behandeling even. Na de behandeling ziet u niet direct resultaat, maar bij het groeien van de 'nieuwe' nagel ziet u dat deze gezond uitgroeit. De groei van een volledige nagel (van een grote teen) duurt ongeveer 12 maanden. De behandeling met laser neemt niet veel tijd in beslag, een behandeling van 10 teennagels duurt maximaal 30 minuten.


Waar herkent u een schimmelnagel aan?

Een schimmel voedt zich met keratine, een proteïne in de nagel. Schimmelkolonies floreren in een vochtige omgeving en dringen het nagelbed binnen via de buitenrand van de nagel. De nagelplaat wordt aangetast door de schimmel (mycose), deze zorgt ervoor dat de nagel verdikt wordt en verandert van kleur. De meest voorkomende verkleuringen zijn geel, oranje en zwart. Het kan beginnen als een klein hoekje van de nagel of een smal streepje, maar de schimmel verspreidt zich vaak snel over de gehele nagelplaat. De verdikking van de nagelplaat zorgt vaak voor een pijnlijke nagel, waardoor mensen moeilijker gaan lopen en het kan tevens zorgen voor een negatief zelfbeeld.


Behandelen schimmelnagels / kalknagels

Er zijn verschillende producten te koop die schimmelnagels / kalknagels tegen moeten gaan. Helaas werken deze producten vaak niet voldoende en moet ze met heel veel zorg en consequentie aangebracht worden. Vaak dienen ze voor een lange tijd aangebracht te worden, voordat er enig resultaat zichtbaar wordt. Verder bestaat de mogelijkheid om een medicijnkuur bij de huisarts te halen, deze hebben vaak hevige bijwerkingen en geven ook geen garantie op een mooi resultaat. De meest radicale manier is om de nagel operatief te laten verwijderen. De gehele nagel wordt dan van het nagelbed afgehaald, waarna er of geen of een beschadigde nagel terugkomt.


laseren-kalknagel

Wanneer kunnen uw nagels niet behandeld worden?

Bent u diabetisch patiënt dan overleggen we graag eerst met uw arts. Heeft u een verlamming of sterk vermindert gevoel in uw voeten dan kunt u helaas deze behandeling niet ondergaan.

Kosten van de behandeling

Kosten van de behandeling:

8 tot 10 teennagels € 150,- per behandeling

6 tot 8 teennagels € 125,- per behandeling

4 tot 6 teennagels € 100,- per behandeling

2 tot 4 teennagels € 90,- per behandeling

1 nagel € 75,- per behandeling


Miconazolnitraat crème: € 18,95 nu voor € 15,-


Je hebt gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig mocht er een zesde aan te pas komen is dezze gratis!


 • Komt u met twee personen tegelijkertijd, dan ontvangt de 'goedkoopste' persoon 15% korting op zijn/haar behandeling.
 • Mocht u het resultaat van de behandeling graag willen onderhouden dan kunt u bij ons uw nagels 1x per jaar voor de helft van het geld laten behandelen.
 • Mochten er meer dan vijf behandelingen nodig zijn, dan is de zesde gratis.De infectie kan ontstaan door:

 • een schimmelinfectie aan de voeten (opgelopen tijdens het sporten, zwemmen of in de sauna);
 • een warm en vochtig klimaat;
 • een beschadiging van de nagel;
 • een slechte doorbloeding van de voeten.Instructies na de behandeling

Voor een goed resultaat is het belangrijk dat u ná de behandeling een nieuwe schimmelinfectie voorkomt. Houdt u zich daarom aan de volgende leefregels tot u weer gezonde nagels heeft.

 • Gebruik 3 keer per week Loprox creme rondom alle nagels en nagelriemen. Hiervoor krijgt u een recept.
 • Behandel uw nagels 2 keer per week met Amorolfine 5%
 • Knip één keer per week uw nagels kort en maak deze zo nodig glad met een vijl. Verwijder ‘dode’ huid rondom uw nagels met een nagelborstel.
 • Behandel één keer per maand al uw schoenen met Miconazol strooipoeder.
 • Was uw sokken op 60º C. Indien dit niet mogelijk is, behandelt u uw sokken na iedere wasbeurt met Miconazol strooipoeder.

Als u weer gezonde nagels heeft, is het van belang om nieuwe schimmelinfecties aan de voeten te voorkomen. Dit doet u door:

 • uw voeten goed af te drogen, ook tussen uw tenen;
 • slippers te dragen in openbare ruimtes zoals doucheruimtes, sauna’s en zwembaden

Krijgt u toch weer een schimmelinfectie, behandel deze dan met Loprox crème of Miconazol crème.Helaas worden deze kosten niet meer vergoed door zorgverzekeraars....Functies

1. Couperose huidbehandeling.

2. Verwijder huiduitsteeksels, milia, wratten, vetkorrels

3. Verwijder spikkels, ouderdomsvlekken, zonnebrand, pigmentatie

4. Verwijdering van bloedvaten, behandeling van bloedvaten;

5. Behandeling van teleangiëctasieën en kersenangioom op gezicht, armen, benen en het hele lichaam


Voordeel van vasculaire therapie voor aderverwijdering

1 Geen verbruiksonderdelen, de machine kan 24 uur per dag werken.

2 De diameter van de behandelingstip is slechts 0,01 mm, wat de opperhuid niet zal beschadigen.

3 De hoge frequentie creëert een hoge energiedichtheid, die het doelweefsel onmiddellijk zou kunnen coaguleren, en deze doelweefsels zouden binnen een week worden afgestoten.

4 Slechts één behandeling nodig.

5 Draagbaar ontwerp, gemakkelijk te vervoeren.

6 Top uitgeruste reserve


Toepassing van vasculaire therapie voor aderverwijdering

1 Vasculaire verwijdering: gezicht, armen, benen en het hele lichaam;

2 Behandeling van pigmentlaesies: spikkels, ouderdomsvlekken, zonnebrand, pigmentatie;

3 Goedaardige proliferatie: huiduitgroei: Milia, hybride naevus, intradermale naevus, platte wrat, vetkorrel

4 Bloedstolsels

5 Beenzweren

6 Lymfoedeem

7 Bloedspin-opruiming

8 Vasculaire klaring, Vasculaire laesies;

9 Acnebehandeling


Werkvoortgang

Het apparaat voor rode bloedtherapie past pijnloze hoogfrequente technologie toe en kan een thermische coagulatie van hemoglobine en endotheelcellen in de verwijde haarvaten in een milliseconde om de verwijde haarvaten onmiddellijk te sluiten. één behandeling kan verwijderen de verwijde haarvaten zonder enig ongemak.